De 5 populairste hondenspeeltjes

Hoe je je trouwe viervoeter gelukkig maakt

Hondenspeelgoed is verkrijgbaar in alle denkbare designs, kleuren en materialen. Zeker, de bal is een klassieker, maar het is niet het enige speeltje waarmee je je viervoeter kunt uitdagen en aanmoedigen. Voordat we beginnen met de 5 aanbevelingen, willen we je een paar tips geven over waar je zeker op moet letten bij het kiezen van een hondenspeeltje.
Inhoudsopgave

Hoogwaardige materialen en robuuste kwaliteit

Bij het kopen van speelgoed moet je in principe rekening houden met de krachtige beet van je hond. Stevige materialen zijn daarom van immens belang als je wilt dat de bal of het geknoopte touw langer dan een week meegaat. Hier is het aan te raden om producten van bekende fabrikanten voor hondenspeelgoed te kopen en “goedkope aanbiedingen” te vermijden. Zorg ervoor dat vooral kauwspeeltjes vrij zijn van weekmakers en andere schadelijke stoffen. Als je viervoeter een gepassioneerde balspeler is, kan deze voorkeur een nadelig effect hebben op het gebit als je de verkeerde bal koopt. Klassieke tennisballen staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze het tandglazuur vernietigen en de hoektanden stomp maken. In de volgende tips over het populairste hondenspeelgoed vind je zeker iets waar de ogen van je viervoeter van gaan glinsteren.

1. Ballen & co: werpspeelgoed voor je hond.

Jagen is het leukste voor de meeste honden. Als ze dan de "opgejaagde" terugbrengen naar jou, en jij daar blij mee bent, wordt het gezamenlijke balspel een favoriete bezigheid. Vooral geschikt zijn werpspeeltjes van katoen of natuurrubber, maar ook stevige rubberen ballen en "gatenballen".

2. Kauwen op en trekken aan speelgoed

De Kong is hét kauwspeeltje bij uitstek. Je kunt hem vullen met kleine brokjes lekkers en je viervoeter een speciale traktatie geven. Dikke touwen met rubberen grip zijn ook erg populair - het maakt niet uit of je aan het andere uiteinde trekt of dat een viervoeter samen met je hond speelt.

3. Intelligentie speelgoed

Naast lichaamsbeweging wil je trouwe viervoeter ook mentaal uitgedaagd worden. "Snuffelweiden", waar je droogvoer verstopt en je hond laat zoeken, trainen de reukzin en aandacht. Voor heel slimme kerels is een "Dog Activity Memory Trainer" heel geschikt. Je zult versteld staan hoe snel je hond het begrijpt en hoe enthousiast je hem kunt maken over zijn nieuwe speeltje.

4. Geknoopte touwen - een populaire activiteit

Knooptouw is als een talisman voor je hond. Het ligt bij ze in de mand, wordt rondgeslingerd tijdens solospel en "opgeborgen". Knooptouwen stimuleren de natuurlijke prooidrift en zijn ook geschikt voor werp- en touwtrekspelletjes. Door de knopen in het dikke touw gaat het hondenspeelgoed bijzonder lang mee en glijdt het niet uit je hand tijdens het spelen.

5. Behandel bal met touw

Dit is een stevige bal van natuurlijk rubber met kleine openingen (voor droogvoer). Aan één uiteinde is een stevig touw bevestigd, waarmee je de bal kunt dragen en slingeren. Bij hondentraining is de traktatiebal ideaal omdat je hond tegelijkertijd speelt en leert. Hij kan bijvoorbeeld zijn beloning pas krijgen als je je voet van het touw haalt dat op de grond ligt.

Welk hondenspeelgoed je viervoeter leuk vindt, hangt af van zijn activiteitsniveau en voorkeuren. Een hond die alles doet voor etenskruimels, bijvoorbeeld, kun je inspireren met passende zoekspelletjes. Je kunt een gepassioneerde hardloper bezig houden door hem een bal of een frisbee toe te werpen. Een voordeel van apporteerspelletjes is dat jullie samen actief bezig zijn en jullie band versterken.

Hier vind je een grote selectie hondenspeelgoed

Inhoudsopgave

Kauwen op piepspeeltjes

Deze puppyspeelset is gemaakt van 100% natuurlijk, stevig, veelkleurig katoen en is absoluut veilig voor je huisdier.

€17,99

super product

Honden Activiteit Strategie Spel

Gevarieerd bordspel met vier verschillende speelmogelijkheden voor je hond.

€19,49

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Het eerste bezoek aan de hondenweide

Behendigheidsspeelgoed

De 5 populairste hondenspeeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *