Kattenvoer & receptideeën

Geweldige inspiratie voor je lieveling

Talloze fabrikanten bieden verschillende producten aan – en iedereen beweert dat hun voer van hoge kwaliteit is. Helaas laat een blik op het etiket vaak zien dat schijn bedriegt. Daarom is het belangrijk om goed voer van hoge kwaliteit te onderscheiden van goedkope producten.
Inhoudsopgave

Wat maakt het verschil?

Katten zijn pure carnivoren. Hun spijsverteringsstelsel is ontworpen om vlees te eten. Als je je kat een soorteigen dieet wilt geven, moet je daarom geen voer kopen met een vleesgehalte van minder dan 90 procent. Het eerste punt op het etiket is de portie die in de grootste hoeveelheid in het voer zit.

Daarnaast moet je letten op de kwaliteit van het vlees. De productie van kattenvoer is een lucratieve business geworden. Het is dan ook niet ongewoon dat er geen puur vlees in de blikjes zit, maar dat de inhoud voornamelijk bestaat uit slachtafval en vulstoffen. En hier kunnen ook vreemde en schadelijke ingrediënten worden ontdekt.

Wil je je huiskat kwaliteitsvoeding geven? Dan moet je niet altijd het goedkoopste product de toeslag geven. Let op de ingrediënten en de kwaliteit.

Maak je eigen kattensnoepjes

Als je de traktaties voor een huiskat zelf maakt, heb je zelf de kwaliteit in de gaten. Je bent op de hoogte van de ingrediënten. Met weinig moeite en lage kosten kun je zorgen voor gezonde tussendoortjes.
Koekjes met tonijn
  • een blikje tonijn
  • bloem
  • een eiwit
  • paneermeel
  • koolzaadolie
Pureer de tonijn en meng het met ongeveer 30 gram bloem en 130 gram paneermeel. Om het mengen te vergemakkelijken, kun je een beetje water toevoegen naast de canolaolie en het eiwit. Het deeg moet wel stevig blijven. Verwarm de oven tot 180 graden. Rol ondertussen het deeg uit en gebruik een koekjesvorm. Laat de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven staan en de traktaties zijn klaar.
Koekjes met kaas
    • 100 gram geraspte kaas
    • 100 gram bloem
    • 20 gram griesmeel
    • 20 gram yoghurt
    • ongeveer 40 milliliter kattenmelk
 
Je kat zal dol zijn op deze koekjes. Meng voor het deeg ongeveer 100 gram geraspte kaas, 100 gram bloem, 20 gram griesmeel, 20 gram yoghurt en ongeveer 40 milliliter kattenmelk. Kneed de ingrediënten tot je een stevig, glad deeg krijgt. Vorm het deeg tot een rol en snijd er kleine plakjes van. Leg ze op een bakplaat, die je ongeveer 15 minuten in de oven zet op 180 graden. De geur van kaas zal je kat zeker aantrekken.
Koekjes met jerky
  • 500 gram kip of rundvlees
Deze traktaties zijn vrij onbekend, maar hebben het in zich en zullen je kleine kat zeker smaken. Hak ongeveer 500 gram kip of rundvlees fijn en laat dit ongeveer 7 uur drogen bij een lage temperatuur van 40 graden. Laat de oven op een kier staan voor dit proces. Dit lijkt op het eerste gezicht veel werk, maar het zal zeker lonen voor je kat. Et Voilà en de kleine snack voor tussendoor is al klaar.
Katten zijn kleine eters. Ze zijn dol op tussendoortjes. En net als bij kattenvoer moet je ook bij traktaties letten op de kwaliteit en de ingrediënten. Met weinig tijd en financiële inspanning kun je smakelijke snacks voor je pelsneus toveren.
Inhoudsopgave

Cooking for Cats: The Healthy, Happy Way to Feed Your Cat

Twintig eenvoudige, gezonde en heerlijke recepten om thuis voor je kat te koken, van alledaagse gerechten tot traktaties en snacks.

€10,92

super product

Homemade Cat Food Recipes

Met behulp van deze recepten kun je je huisdier heerlijke maaltijden en traktaties geven die voldoende voeding bevatten!

€ 9,93

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Het beste kattenspeelgoed

Kattenvoer & receptideeën

Basisuitrusting van je kat

Tips voor het kopen van een kat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *