Het juiste voedsel vinden

Een overzicht van alle soorten voer

Of je nu conventioneel voer moet geven of je hond moet laten barfen, kan niet over de hele linie worden aanbevolen. Hoogwaardig nat- en droogvoer uit de handel voldoet aan de natuurlijke behoeften van je trouwe viervoeter en bevat alle belangrijke voedingsstoffen. BARF is natuurlijk en gezond, maar moet worden aangevuld met extra ingrediënten, anders krijgt je harige vriend last van gebreksverschijnselen. Welke keuze is het beste, hoe voed je je hond gezond en wat hebben de nakomelingen van de wolf echt nodig?
Inhoudsopgave

Droogvoer is goed voor tanden en kauwspieren

Honden die uitsluitend “zacht” voer krijgen, zijn vatbaar voor tandsteen en tandvleesproblemen. Droogvoer is daarom een must, want de vaste brokken schuren tandplak af en versterken de kauwspieren. Bij droogvoer is het belangrijk dat je voldoende vers water geeft en je aan de aanbevolen hoeveelheid houdt. Houd er rekening mee dat de droge brokken zachter worden in de maag en een groter volume creëren. Wat discutabel is, is of je hond granen nodig heeft. Veel honden zijn allergisch voor gluten en ontwikkelen huid- en oorontstekingen.

Natvoer van hoge kwaliteit bevat alle essentiële vitale stoffen

Om je hond gezond te voeren, hoef je niet zelf achter het fornuis te staan. Blikvoer van duurzame kwaliteit bestaat voornamelijk uit vlees en zit boordevol essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen. Doseren is eenvoudig, want je hoeft alleen de aanbevolen portie van de fabrikant te volgen en je kunt er zeker van zijn dat je hond goed gevoed wordt. Vermijd goedkoop blikvoer dat een onaangenaam opgeblazen gevoel en diarree veroorzaakt bij honden die gevoelig zijn voor voeding. Het is de moeite waard om een paar cent meer uit te geven en een geschikt blikvoer voor je trouwe viervoeter te kopen.

BARF is het meest natuurlijke dieet, maar heeft ervaring nodig

Rauw voeren is al een paar jaar in opmars. Barf is trendy, maar ook de meest natuurlijke voeding voor je harige neus. Omdat dierlijke eiwitten alleen de behoefte aan vitale stoffen niet dekken, moet je verse groenten koken en indien nodig met voedingssupplementen werken. De keuze voor BARF is positief, zolang je je goed in het onderwerp verdiept en je hond elke dag een uitgebalanceerde maaltijd voorschotelt.

De perfecte gids voor onvolmaakte hondeneigenaren

Begrijp ingrediënten, supplementen en zelfgemaakte voeding voor je hond!
Inhoudsopgave

Droogvoer voor honden

Licht verteerbaar, maagvriendelijk droogvoer met een energie- en eiwitconcentratie die is gekozen om het risico op overgewicht te voorkomen.

45,99€

super product

Bewaarcontainer voor dierenvoeding

De voorraadbeker voor hondenvoer is voorzien van luchtdichte afsluiting en vergrendeling om te voorkomen dat er water binnendringt.

€18,18

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Maak je eigen hondenkoekjes

Let op giftig!

Het juiste voedsel vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *